מבוי סתום בחקירת רצח ליה מלכה ז"ל: הסתיים מעצר הבית של בן זוגה לשעבר

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('3970d6ed-eee5-4e8f-9944-e2bd3bf9d28e','/dyncontent/2026/6/28/4ad57f9a-2025-4d7b-b30b-89d338e7041a.jpg',21400,'קאנטרי אייטם כתבה ',525,78,true,57928,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('3970d6ed-eee5-4e8f-9944-e2bd3bf9d28e','/dyncontent/2026/7/22/16d3e8ad-0981-432f-a48f-135c60f57ec0.jpg',21560,'מכרז אייטם כתבה ',525,78,true,57928,'Image','');},15]]);})

חן כהן, שנחשד כי הזמין את רצח אשתו בנפרד ליה מלכה ז"ל באמצעות מטען חבלה שהתפוצץ ברכבה, שוחרר גם ממעצר הבית לאחר שכבר שוחרר ממעצר. במשטרה לא הצליחו לגבש ראיות להגשת כתב אישום בפרשת הרצח, ובמקביל מתנהל נגדו הליך נפרד בגין איומים

ליה מלכה זכרונה לברכה

חקירת רצח ליה מלכה ז"ל, שנהרגה מפיצוץ מטען חבלה רב-עוצמה שהוצמד לרכבה בתחילת חודש יוני, נמצאת בשלב זה במבוי סתום. לאחר ששוחרר ממעצר לפני כחודש, הסתיים בימים האחרונים גם מעצר הבית של בן זוגה לשעבר, חן כהן מראשון לציון, שנחשד כי הזמין את הרצח.

כהן נעצר זמן קצר לאחר הפיצוץ הקטלני, לאחר שהגיע מיוזמתו לתחנת המשטרה בראשון לציון. החוקרים חשדו כי הוא עומד מאחורי הזמנת חיסולה של ליה מלכה, שעמה חי בנפרד, על רקע סכסוך אישי ומחלוקות סביב הסדרי הראייה של בתם המשותפת בת השנתיים.

במהלך חקירתו שמר כהן על זכות השתיקה. למרות מאמצי החקירה, שכללו בין היתר הפעלת מדובבים וניסיונות לגייסו כעד מדינה, לא הצליחה היחידה המרכזית של מחוז מרכז לגבש תשתית ראייתית שתאפשר להגיש נגדו כתב אישום בפרשת הרצח.

במשטרה הסבירו כי אמנם היה בידי החוקרים מידע מודיעיני שהוביל למעצרו, אך לא ניתן היה לתרגם אותו לראיות קבילות בבית המשפט.

במקביל, הוגש נגד כהן כתב אישום נפרד לבית משפט השלום בראשון לציון, המייחס לו איומים כלפי ליה מלכה ז"ל ואביה באמצעות הודעות טקסט והודעות קוליות בוואטסאפ. הליך זה עדיין מתנהל.

עורכי דינו של כהן, ראיס אבו-סייף ועמיר קימחי, טענו לאורך כל הדרך כי מדובר במעצר שווא וכי אין ראיות הקושרות את מרשם לרצח.

מנגד, עו"ד עדי כרמלי, המייצג את משפחתה של ליה מלכה ז"ל, מתח ביקורת חריפה על התנהלות המשטרה. לדבריו, מדובר ב"כישלון נוסף של משטרת ישראל, שלא הצליחה להעניק ביטחון אישי לליה עוד לפני הרצח, ולאחר מכן גם לא הצליחה לפענח את הרצח". עוד מסר כי בכוונת המשפחה להגיש בקרוב תביעה שתפרט את המחדלים הנטענים בטיפול בתלונות שהוגשו טרם הרצח ובניהול החקירה.

 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה