ארבע שנים לאחר הרצח שזעזע את ראשון לציון והמדינה, גזר היום בית המשפט המחוזי מרכז-לוד מאסר עולם על ג'ייסון בלייז עודה, שהורשע ברצח בנסיבות מחמירות של ילנה גרנברג ז"ל, בת 27 מראשון לציון. בנוסף חויב לשלם ליורשיה פיצוי בסך 258 אלף שקל. בית המשפט קבע כי הרצח תוכנן מראש ודחה את גרסתו של הנאשם שלפיה פעל בעקבות התגרות מצדה של ילנה
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד גזר היום (רביעי) מאסר עולם על ג'ייסון בלייז עודה, שהורשע ברצח בנסיבות מחמירות של ילנה גרנברג ז"ל, בת 27 מראשון לציון. לצד מאסר העולם חויב בלייז לשלם ליורשיה של ילנה פיצוי בסך המרבי הקבוע בחוק - 258 אלף שקל.
הרצח התרחש באוגוסט 2022. ילנה, שהייתה מוכרת גם כבלוגרית טיולים ואהבה במיוחד טבע ובעלי חיים, אותרה ללא רוח חיים בשטח פתוח באזור כפר גבירול ברחובות, לאחר שנעדרה.
מגזר הדין עולה כי ילנה והנאשם היו ידידים במשך כארבע שנים. בלייז ביקש מספר פעמים להפוך את הקשר ביניהם לרומנטי, אך היא סירבה. בית המשפט קבע כי בעקבות הסירוב הוא גיבש החלטה להמית אותה, הצטייד מראש בסכין מתקפלת ובשני בקבוקי בנזין שאותם מילא יומיים לפני הרצח.
ב-24 באוגוסט 2022 הסיע בלייז את ילנה לכיוון בית אחותה. בדרך עצר בחניון תחנת הרכבת ברחובות, ובהמשך, כשהשניים ישבו ברכב, שלף את הסכין ודקר אותה פעמים רבות בצווארה, בגבה ובידיה. בית המשפט קבע כי ילנה ניסתה להתנגד ולהגן על עצמה, אך הוא המשיך במעשיו עד שחדלה לזוז.
לאחר הרצח נסע הנאשם עם גופתה לשטח כורכר פתוח באזור כפר גבירול, הוציא אותה מהרכב ושפך עליה את הבנזין שהכין מראש. בסופו של דבר לא הצית את הגופה. בדרכו לביתו השליך את מכשירי הטלפון שלו ושל ילנה. מותה נגרם כתוצאה מפצעי הדקירות ומאובדן דם רב.
במהלך המשפט הודה בלייז בעצם מעשה הרצח, אך טען כי לא מדובר ברצח שתוכנן מראש. הוא טען כי המעשה היה ספונטני, לאחר התגרות לכאורה מצד ילנה ועל רקע מצבו הנפשי. בית המשפט דחה את הגרסה הזו באופן חד וקבע כי ההצטיידות המוקדמת בסכין ובדלק, בחירת הזירה, ריבוי הדקירות והפעולות להעלמת ראיות מעידים על "רצח שקול ומחושב". השופטים אף קבעו כי גרסתו בנוגע להתגרות מצד ילנה הייתה שקרית ובלתי מהימנה.
בגזר הדין כתבו השופטים כי הנאשם דקר את ילנה יותר מעשר פעמים בסכין שרכש מבעוד מועד, ולאחר מכן הוביל את גופתה למקום מבודד ושפך עליה בנזין. בית המשפט קבע כי הוא רצח אותה לאחר שלא נענתה לחיזוריו והדבר גרם לו לחוש דחוי ומתוסכל.
רגע כואב במיוחד בדיון היה עדותן של אמה ואחותה של ילנה. אמה, טטיאנה גרנברג, סיפרה על בתה שאהבה טבע ובעלי חיים ורצתה להפוך את העולם למקום טוב יותר. היא סיפרה כי ילנה סיימה תואר ראשון במכללת פרס, אך תעודת ההצטיינות שלה התקבלה רק לאחר מותה. לדבריה, המשפחה תמשיך להנציח אותה באמצעות התנדבות, עזרה לזולת וטיולי טבע.
אחותה, נדיה אמינוב, סיפרה כי ילנה לא הספיקה להקים משפחה ולחיות את החיים שתכננה. היא תיארה אותה כאדם מלא חמלה, שדאג לבעלי חיים, לטבע ולסביבה. עוד סיפרה כי שנתיים לאחר הרצח נפטר גם אביהן, וכך בתוך שנתיים איבדה המשפחה את ילנה ואת אבי המשפחה.
בית המשפט ציין עוד כי כאשר ניתנה לנאשם האפשרות לומר את דבריו בטרם גזירת העונש, הוא העלה טענות שונות אך לא הביע חרטה או צער על מעשיו.