06.05.13 / 03:28
בסוף השבוע עצר צוות שיטור משולב צעיר לבדיקה שגרתית, כשפתח את החלון, נידף ריח כבד של אלכוהול. בתוך דקות הצטרפו צעירים להגנתו ותקפו את הצוות. בחודש האחרון נסגרו שני עסקים בצו מנהלי על מכירת אלכוהול בשעות אסורות וניתנו ארבעה קנסות גבוהים על מכירת אלכוהול
מקרה זה הוא המשכו של אירוע שהתקיים בסוף השבוע שעבר. ביום חמישי בלילה סייר צוות של הסיירת הירוקה סמוך למתקן המים של חברת מני"ב, באזור הצפוני מערבי של נחלת יהודה. הצוות שמע מוסיקה חזקה בוקעת מהמקום, כשהתקרבו, לא האמינו למראה עיניהם, כ-300 בני נוער, רובם בגילאי 14-18 חוגגים בחורשה במסיבה רוויה באלכוהול. הצעירים שהבחינו בסיירים מיהרו לזרוק את הבקבוקים לשיחים. הצוות פיזר את הנערים מהמקום.
בחודש האחרון פועלת החברה לביטחון ביתר שאת במאבק הבלתי מתפשר במכירת אלכוהול לצעירים. כך למשל, ביום חמישי האחרון, הוגש צו סגירה מנהלי ל-30 יום לפאב ברמת אליהו שמכר אלכוהול בשעות אסורות, זאת כמה שבועות לאחר שהוגש צו סגירה לפאב ברחוב יעקב הכהן. בחברה לביטחון מציינים כי בשנה האחרונה נרשמו למקום מספר קנסות וכן מדובר בפאב שסביבו התרחשו מספר אירועי אלימות ורעש. בחודש הקרוב יתקיימו סיורים במקום כדי לוודא שהמקום אכן סגור.
בנוסף, בחודש האחרון נרשמו ארבעה דו"חות נוספים בגובה 9,000 ₪ כל אחד על מכירת אלכוהול בשעות אסורות. כמו כן נרשמו מספר דו"חות לפאבים בשכונות על אי סגירת העסק ב-23:00 בלילה.
מנכ"ל החברה לביטחון, מוטי נחמני, הוסיף ואמר כי לא יהיו כל פשרות במאבק במכירת אלכוהול לצעירים "אנו למודי ניסיון שאלכוהול מוביל לאלימות, ונדליזם והקמת רעש. הפעילות שלנו נועדה מצד אחד למנוע את מכירת האלכוהול לצעירים ומצד שני אנו מתמודדים עם התוצאות ההרסניות של המשקה החריף. אנו נמשיך לעמוד בצמתים הללו בחיי הלילה של הצעירים כדי שיבלו, ייהנו ויחזרו הביתה בשלום".